Intake gesprek en kennismaking

Ervaar je gevoelens van onvrede, verstoorde relaties en/of heb je lichamelijke, emotionele en/of psychische klachten? Dan kunnen we stellen dat je (tijdelijk) niet in staat bent om de choreografie van je eigen levensenergie juist te hanteren. Je gaat dan mogelijk voorbij aan de signalen die je eigen lichaam afgeeft of je interpreteert deze signalen onjuist, bijvoorbeeld omdat je verstandelijke vermogens (tijdelijk) de boventoon zijn gaan voeren. Of je symptomen nu een gevolg zijn van een niet of onvoldoende ontwikkeld, een geblokkeerd of een gestagneerd gevoelsleven als gevolg van een affectief tekort, een doorgemaakt trauma of een onverwerkte levensgebeurtenis dat concludeer je Zelf, middels je eigen lichaam. Je lichaam is namelijk een grote memory-stick èn het heeft alle wijsheid voor jou in pacht. Ik nodig je graag uit om via je lichaam jouw “tools” aangereikt te krijgen voor het (hernieuwd) ervaren van gezondheid, geluk, humor, hoop en harmonie in jouw leven.

Een intake duurt circa 25 minuten. Je krijgt informatie over de mogelijkheden binnen mijn praktijk, mijn werkwijze en samenwerkingsverbanden. Hierbij heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en leg ik jou ook een aantal vragen voor. Onder andere over; je situatie, de symptomen die je ervaart, je sociale leven, je werk, etc.

Samen komen we tot de conclusie of haptotherapie, relatietherapie, haptonomische (werk- of re-integratie) begeleiding en/of training iets voor jou kan betekenen. Indien gewenst maken we vervolgafspraken.

De eerste drie sessies vinden bij voorkeur in opeenvolgende weken plaats en worden gebruikt om je hulpvraag helder te krijgen en doelen te stellen. Daarna vinden vervolgsessies eens per twee à drie weken plaats. De duur van de totale therapie en/of begeleiding is afhankelijk van je hulpvraag, je beginsituatie en van de doelen die je stelt.

Veel zorgverzekeraars vergoeden haptotherapie. Op de website van mijn beroepsvereniging: vereniging van haptotherapeuten (VVH) tref je daar meer informatie over aan. Ook is het mogelijk om in overleg met je werkgever de haptonomische (werk- of re-integratie) begeleiding en/of training (deels) vergoed te krijgen.