Danielle Overtoom

Geboren in Enkhuizen in 1971. In mijn vroege jeugd waren surfen, volleybal, tennis, dansen en paardrijden mijn favoriete bezigheden. Tijdens mijn middelbare schooltijd was ik een aardige rebelse puber die buitenschoolse activiteiten en relaties belangrijker vond dan het volgen van mijn opleiding.

Na mijn studie Fysiotherapie ben ik door Europa getrokken en heb ik o.a. langere tijd in Oostenrijk en Griekenland gewoond en gewerkt. Terug in Nederland, als fysiotherapeut werkzaam, zocht ik na enkele jaren een nieuwe uitdaging. Die vond ik in de bedrijfsfysiotherapie. In 1998 ben ik voor verschillende arbodiensten gaan werken alwaar ik veel mensen met allerlei stress gerelateerde klachten, preventief en curatief heb behandeld en begeleid. Ook kreeg ik veel te maken met mens(en) en organisatie(s) die in veranderingsprocessen zaten. Om hier meer inzicht en begeleidingsmogelijkheden in te verkrijgen besloot ik mij te verdiepen in de haptonomie. In 2000 ben ik gestart met de opleiding Haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie te Doorn, alwaar ik ook ben afgestudeerd. Sinds 2006 ben ik zelfstandig werkzaam in mijn eigen praktijk.

Mijn specialisaties zijn onder andere: Adem, Stem en Emotie, Haptotherapie bij Pubers, Rots en Watertraining, een psychofysieke training voor jongens en meisjes in het basis- en voortgezet onderwijs, de jeugd- hulpverlening en -detentie. In 2010 ben ik gestart met de twee jarige specialisatie Haptotherapie en Relatieproblematiek.

Naast mijn werk als haptotherapeut werk ik ook als reisbegeleidster bij Flow Reizen, een reisorganisatie met onvergetelijke, unieke reizen voor mensen met een beperking. Verder geef ik workshops emotioneel lichaams- en ademwerk bij Casa da Luz en geef ik skiles bij een skischool in Oostenrijk en bij Flow Reizen.

In 2014 ben ik na mijn ‘shamanic de-armoring’ gestart met het volgen van lessen vanuit ‘The Sweet Medicine SunDance Path’ traditie. Deze spirituele leerweg reikt mij instrumenten aan om mijn zoektocht naar verdere groei, integriteit, authenticiteit en emotionele volwassenheid te ondersteunen.